Zásady ochrany osobných údajov

Ochrana Vašich osobných údajov spoločnosťou Roche Slovensko, s.r.o.

 

Ďakujeme, že ste navštívili webovú stránku spoločnosti Roche Slovensko s.r.o., so sídlom Pribinova 7828/19, Bratislava – mestská časť Staré Mesto 811 09, IČO: 35 887 117, zapísanej v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 31845/B (ďalej len „Roche“, „naša spoločnosť“ alebo „Prevádzkovateľ“), alebo ste sa na našu spoločnosť obrátili e-mailom.

Pre našu spoločnosť je ochrana osobných údajov veľmi dôležitá. Preto sú našou spoločnosťou vždy prísne dodržiavané celosvetovo platné požiadavky a pravidlá ochrany osobných údajov. S Vašimi osobnými údajmi budeme vždy zaobchádzať v súlade s právnymi predpismi Európskej únie a Slovenskej republiky, ako aj so „Smernicami spoločnosti Roche o ochrane osobných údajov“, ktoré upravujú uchovávanie a spracúvanie osobných údajov, prístup k nim a ich prípadný prenos na územie iných štátov.

Webové stránky spoločnosti Roche alebo iné on-line zdroje spoločnosti Roche (vrátane elektronickej komunikácie, e-mailov a iných online elektronických nástrojov), ktoré obsahujú tieto zásady ochrany osobných údajov (ďalej aj ako “zásady”), alebo ktoré odkazujú na tieto zásady, a prostredníctvom ktorých poskytnete spoločnosti Roche akékoľvek osobné údaje, v každom prípade zhromažďujú a spracúvajú Vaše osobné informácie v súlade s týmito zásadami, ako aj s platnými zákonmi a ďalšími platnými právnymi predpismi.

Tieto zásady sa nevzťahujú na osobné údaje získané z offline zdrojov a komunikácie, okrem prípadov, keď tieto osobné údaje súvisia s osobnými údajmi získanými spoločnosťou Roche online alebo ak na tieto zásady výslovne odkazujú. Tieto zásady sa tiež nevzťahujú na online zdroje tretej strany, na ktoré môže byť odkaz na webových stránkach spoločnosti Roche, obsah ktorých spoločnosť Roche nekontroluje a za spôsoby ochrany osobných údajov týchto zdrojov nezodpovedá.

Zhromažďujeme len tie osobné údaje o Vás, ktoré sa rozhodnete nám poskytnúť. Neposkytujeme žiadne z Vašich osobných údajov iným prevádzkovateľom na ich vlastné marketingové použitie, pokiaľ nám na to nedáte osobitný súhlas (pričom súhlas je možné kedykoľvek odvolať). Prečítajte si, prosím, toto Vyhlásenie o ochrane osobných údajov, aby ste sa viac dozvedeli o tom, ako zbierame, používame, poskytujeme a chránime Vaše osobné údaje.

Informácie o konkrétnych spôsoboch, resp. prípadoch spracúvania osobných údajov, nájdete tu.

 

Zbieranie informácií

Existujú dve hlavné online metódy, ktoré Roche používa na získavanie Vašich osobných údajov:

 – Osobne identifikovateľné informácie: Je možné navštíviť naše webové stránky bez toho, aby ste nám poskytli akékoľvek osobné údaje. Naša spoločnosť získa Vaše osobné údaje (ako je Vaše meno, adresa, telefónne číslo, e-mailová adresa alebo iné osobné údaje) iba ak sa Vy rozhodnete nám ich poskytnúť. V niektorých prípadoch nám môžete poskytnúť aj informácie o Vašom zdravotnom stave, napr. v odpovediach na naše otázky alebo prieskumy. Údaje o Vašom zdravotnom stave sú vždy predmetom najvyššej miery ochrany.

 – Súhrnné informácie: V niektorých prípadoch tiež zhromažďujeme osobné údaje z informácií, ktoré nám poskytnete a uchovávame ich v súhrnnej forme. V niektorých prípadoch ich môžeme priradiť k iným informáciám a vytvoríme tak anonymné, súhrnné štatistické informácie (napr. počet návštevníkov, názov pôvodnej domény poskytovateľa internetových služieb), ktoré nám budú užitočné pri zdokonaľovaní našich produktov a služieb. S ohľadom na anonymný charakter takto zbieraných informácií sa však nemusíte obávať o bezpečnosť Vašich osobných údajov.

 

Automaticky získavané informácie

Naša spoločnosť a niektorí poskytovatelia internetových služieb (tretia strana), s ktorými spolupracujeme, automaticky získavame určitý druh informácií vždy, keď sa s nami spojíte na našich stránkach a z niektorých e-mailov, ktoré si navzájom posielame. Automatické technológie a služby, ktoré využívame, zahŕňajú napríklad log súbory internetových serverov/IP adresy, cookies, webové signálky a aplikácie a obsahové nástroje tretej strany.

Log súbory internetových serverov/IP adresy. IP adresa (adresa internetového protokolu) je číslo pridelené Vášmu počítaču vždy, keď sa pripojíte na internet. Celá počítačová identifikácia na internete sa uskutočňuje pomocou IP adries, ktoré umožňujú počítačom a serverom identifikovať sa a komunikovať.

Cookies. Cookie je malý textový súbor, ktorý sa automaticky umiestňuje na pevný disk Vášho počítača alebo mobilného zariadenia (mobilného telefónu alebo tabletu) vždy, keď vstúpite na určité webové stránky. Cookie umožňuje serveru jednoznačne identifikovať Váš prehliadač. Cookies nám umožňujú uchovávať informácie na serveri, aby ste mohli lepšie pracovať s webom (napr. doplnenie už predtým Vami zadaných údajov, prispôsobenie webových stránok, a pod.), ako aj za účelom analýzy a kontroly kvality webovej stránky. Väčšina internetových prehliadačov je nastavených tak, aby prijímali cookies, hoci si môžete nastaviť svoj prehliadač tak, aby odmietal všetky cookies alebo aby ich označil, keď sú uložené na Vašom zariadení. Upozorňujeme však, že ak odmietnete použitie cookies, niektoré časti našich stránok nemusia riadne fungovať.

Na Vašom zariadení môžu byť uložené nasledovné súbory cookies:
 – cookie-policy: slúžiaci na zistenie, či užívateľ súhlasil s používaním cookues, ktorý môže byť uložený po dobu 1 roka,
 – content_tags_prev_page: slúžiaci na pomoc pri zobrazovaní a pri navigácii na stránkach, ktorý môže byť uložený po dobu, kým užívateľ používa prehliadač na prezeranie stránok,
 – intern_check: slúžiaci na pomoc pri zobrazovaní a pri navigácii na stránkach, ktorý môže byť uložený po dobu, kým užívateľ používa prehliadač na prezeranie stránok,
 – channel_fix: slúžiaci na pomoc pri zobrazovaní a pri navigácii na stránkach, ktorý môže byť uložený po dobu, kým užívateľ používa prehliadač na prezeranie stránok,
 – __cfduid: slúžiaci na pomoc pri zobrazovaní a pri navigácii na stránkach, ktorý môže byť uložený po dobu, kým užívateľ používa prehliadač na prezeranie stránok,
 – _ga: slúžiaci na použitie služby Google Analytics, ktorý môže byť uložený po dobu 2 rokov,
 – _gid: slúžiaci na použitie služby Google Analytics, ktorý môže byť uložený po dobu 24 hodín,
 – _gat{id}: slúžiaci na použitie služby Google Analytics, ktorý môže byť uložený po dobu 1 minúty.

Na niektorých webových stránkach alebo emailoch môže spoločnosť Roche využívať bežnú internetovú technológiu, ktorá sa volá webová signálka – “Web beacon”. Webové signálky slúžia na monitorovanie aktivít návštevníkov. Tieto dáta slúžia výhradne na účel analýzy návštevnosti stránok roche.sk.

Webové signálky, cookies a ostatné sledovacie technológie bez dobrovoľného poskytnutia Vašich iných osobných údajov nemusia samé o sebe predstavovať osobné údaje. Iba ak dobrovoľne poskytnete ďalšie osobné údaje, napríklad pri registrácii alebo posielaní e-mailov, môžu sa tieto automatické sledovacie technológie použiť na získanie ďalších informácií o Vašom využívaní webových stránok a/alebo interaktívnych e-mailov tak, aby boli pre Vás užitočnejšie.

Služby: Na určitých webových stránkach spoločnosti Roche môžeme poskytovať služby na základe aplikácií a obsahových nástrojov tretích strán, ako napríklad Google Maps. Tieto tretie strany môžu automaticky získavať osobné údaje vždy, keď sa s nami spojíte na našich stránkach a využijete pritom aplikácie a nástroje tretej strany.

 

Vaše práva

V prípade, ak spoločnosť Roche ako prevádzkovateľ spracúva Vaše osobné údaje, máte v mysle Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej aj ako „GDPR“), ktorého znenie je dostupné napr. na https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SK/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679, ako dotknutá osoba okrem iného nasledovné práva:

a) právo na poskytnutie informácií o spracúvaní Vašich osobných údajov a na prístup k Vašim osobným údajom:
 – toto právo vyplýva z článku 15 GDPR, podľa ktorého máte právo od našej spoločnosti získať potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú, a ak tomu tak je, získať prístup ktýmto osobným údajom,
 – okrem toho máte právo na získanie ďalších informácií uvedených v článku 15 GDPR,
 – ak sa Vaše osobné údaje prenášajú do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácií, máte právo byť informovaný o primeraných zárukách podľa článku 46 GDPR, týkajúcich sa prenosu,
 – naša spoločnosť Vám na požiadanie poskytne kópiu osobných údajov, ktoré sa spracúvajú. Za akékoľvek ďalšie kópie, o ktoré požiadate, môže naša spoločnosť účtovať primeraný poplatok zodpovedajúci administratívnym nákladom. Ak ste podali žiadosť elektronickými prostriedkami, informácie sa poskytnú v bežne používanej elektronickej podobe, pokiaľ ste nepožiadali o iný spôsob,

b) právo na opravu nesprávnych alebo neaktuálnych osobných údajov:
 – naša spoločnosť bez zbytočného odkladu po Vašom upozornení opraví nesprávne alebo neaktuálne osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú,
 – so zreteľom na účely spracúvania máte právo na doplnenie neúplných osobných údajov, a to aj prostredníctvom poskytnutia doplnkového vyhlásenia,

c) právo na vymazanie Vašich osobných údajov:
 – v prípade, ak je naplnený niektorý z dôvodov, uvedených v článku 17 ods. 1 GDPR (napr. osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa spracúvali, bol odvolaný súhlas so spracúvaním, a pod.) a zároveň nie je splnená niektorá z podmienok uvedených v článku 17 ods. 3 GDPR, naša spoločnosť bez zbytočného odkladu Vaše osobné údaje vymaže,
 – v prípade, ak máte za to, že sú spracúvané Vaše osobné údaje, ktoré by mali byť vymazané, informujte prosím našu spoločnosť, ktorá Váš podnet bez zbytočného odkladu vyhodnotí,

d) právo na obmedzenie spracúvania Vašich osobných údajov:
 – naša spoločnosť obmedzí spracúvanie Vašich osobných údajov, ak bude splnená niektorá z podmienok uvedených v článku 18 GDPR,
 – obmedzením spracúvania osobných údajov sa rozumie označenie uchovávaných osobných údajov s cieľom obmedziť ich spracúvanie v budúcnosti,

e) právo namietať spracúvanie Vašich osobných údajov:
 – máte právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa Vašej konkrétnej situácie proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, ktoré je vykonávané na základe článku 6 ods. 1 písm. e) alebo f) GDPR (t.j. sú spracúvané z dôvodu realizácie verejného záujmu alebo na účely oprávneného záujmu našej spoločnosti), vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených ustanoveniach GDPR,
 – naša spoločnosť nebude ďalej spracúvať Vaše osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody na spracúvanie, ktoré prevažujú nad Vašimi záujmami, právami a slobodami, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov,
 – ak sa osobné údaje spracúvajú na účely priameho marketingu, máte právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, na účely takéhoto marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s takýmto priamym marketingom. Ak namietate voči spracúvaniu na účely priameho marketingu, osobné údaje sa už na také účely nesmú spracúvať,

f) právo na prenosnosť Vašich osobných údajov:
 – máte právo získať osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú a ktoré ste poskytli našej spoločnosti a máte právo preniesť tieto údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi, a to v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte, za podmienky, že sa spracúvanie vykonáva automatizovanými prostriedkami a zakladá sa na Vašom súhlase alebo na zmluve,
 – máte tiež pri uplatňovaní svojho práva na prenosnosť údajov právo na prenos osobných údajov priamo od našej spoločnosti inému prevádzkovateľovi, pokiaľ je to technicky možné,
 – naša spoločnosť je oprávnená Vašej požiadavke nevyhovieť, ak by to malo nepriaznivé dôsledky na práva a slobody iných,

g) právo na odvolanie súhlasu:
 – ak je spracúvanie Vašich osobných údajov založené na článku 6 ods. 1 písm. a) GDPR alebo na článku 9 ods. 2 písm. a) GDPR, máte právo kedykoľvek svoj súhlas na spracúvanie osobných údajov odvolať, avšak bez toho, aby to malo vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase udelenom pred jeho odvolaním,
 – odvolanie súhlasu musí byť vykonané na základe výslovného, zrozumiteľného a určitého prejavu vôle,
 – odvolanie súhlasu môže byť vykonané napr. prostredníctvom doporučeného listu, e-mailovej správy alebo prostredníctvom zákazníckej linky našej spoločnosti, za podmienky, že Vás bude možné jednoznačne identifikovať,

h) právo namietať voči automatizovanému individuálnemu rozhodovaniu a profilovaniu:
 – máte právo nebyť predmetom rozhodnutia založeného výhradne na automatizovanom spracovaní, vrátane profilovania, ktoré by pre Vás malo právne účinky alebo sa Vás obdobným spôsobom významne dotklo,
 – toto právo sa neuplatní v prípade ak je také rozhodnutie:
   – nevyhnutné na uzavretie alebo plnenie zmluvy medzi Vami a našou spoločnosťou,
   – povolené právom Únie alebo právom Slovenskej republiky a ktorým sa zároveň stanovujú aj vhodné opatrenia zaručujúce ochranu Vašich práv a slobôd a oprávnených záujmov, alebo
   – založené na Vašom výslovnom súhlase,

i) právo podať sťažnosť dozornému orgánu:
 v prípade, ak podľa Vášho názoru došlo zo strany spoločnosti Roche k porušeniu Vašich práv, je možné sa obrátiť na Úrad na ochranu osobných údajov, a to na tel. č. +421 /2 3231 3214 alebo na statny.dozor@pdp.gov.sk.

 

Vaša voľba

Pri využívaní našich webových stránok máte niekoľko možností rozhodnúť sa neposkytovať vôbec žiadne osobné údaje a nevpisovať ich do žiadnych formulárov ani dátových políčok na našich stránkach a nevyužívať žiadne dostupné služby, kde sú vyžadované Vaše osobné údaje. Pre využitie určitých služieb je však poskytnutie osobných údajov nevyhnutné (napr. na využitie elektronického kontaktného formulára). Niektoré stránky Vás môžu požiadať o povolenie na určité použitie Vašich osobných údajov a Vy s tým môžete súhlasiť alebo toto použitie odmietnuť.

Ako bolo uvedené vyššie, ak chcete, aby Vás cookies nemohli anonymne sledovať pri pohybe na našich stránkach, môžete sa rozhodnúť neudeliť svoj súhlas s používaním cookies, a to nastavením svojho prehliadača tak, aby odmietal všetky cookies alebo aby Vás upovedomil, keď sú cookies ukladané na Vaše zariadenie.

 

Zabezpečenie

Roche používa technické a bezpečnostné opatrenia, pravidlá a postupy na ochranu Vašich osobných údajov pred nepovoleným prístupom, zneužitím, vyzradením, stratou alebo zničením. Vy sami však nesiete osobnú zodpovednosť za to, že počítač alebo iné elektronické zariadenie, ktorý používate, je adekvátne zabezpečené a chránené proti škodlivému softvéru, ako sú trojany, počítačové vírusy a počítačové červy. Upozorňujeme, že bez adekvátnych bezpečnostných opatrení (napr. bezpečného nastavenia internetového prehliadača, aktuálneho antivírusového softvéru, osobného firewallového softvéru, nepoužívania softvéru z pochybných zdrojov) podstupujete riziko, že Vami poskytnuté osobné údaje môžu byť vyzradené neoprávneným tretím stranám a zneužité.

 

Používanie údajov, poskytovanie údajov a ich prenos

Naša spoločnosť Roche, vrátane spoločností, ktoré používa na vykonanie niektorých služieb alebo na spracúvanie Vašich osobných údajov, používa všetky osobné údaje, ktoré sa nám rozhodnete poskytnúť, predovšetkým na to, aby vyhovela Vašim požiadavkám. Budeme zaisťovať ochranu Vašich osobných údajov azodpovednosť za ich použitie.

Roche môže poskytnúť Vaše osobné údaje externým spoločnostiam alebo zástupcom, ktorí zabezpečujú technický servis alebo nás zastupujú a pomáhajú pri uskutočňovaní obchodných transakcií, ako je napríklad poskytovanie služieb zákazníkom, posielanie marketingových komunikácií o našich produktoch, službách a ponukách. Osobné údaje môžu byť tiež poskytnuté iným pobočkám našej spoločnosti. Všetky tieto spoločnosti a zástupcovia sa zaviazali dodržiavať podmienky stanovené platnými právnymi predpismi a nakladať s osobnými údajmi výlučne tak, aby bola zaistená ich bezpečnosť a ochrana. O možnosti prenosu Vašich osobných údajov tretím osobám budete vždy vopred upozornený, pričom na základe Vašej žiadosti Vám naša spoločnosť poskytne kompletný zoznam týchto osôb, vrátane bližších informácií o spôsobe a účele ich zapojenia do procesu spracúvania Vašich osobných údajov.

Niektoré z osobných údajov môžu byť v určitých prípadoch poskytnuté subjektom nachádzajúcim sa na území tretích krajín, ktoré nie sú členskými štátmi Európskej únie, a to napríklad v USA. Právne predpisy na ochranu osobných údajov v týchto krajinách sa môžu líšiť od právnych predpisov Slovenskej republiky. Pred prenosom Vašich osobných údajov do tretích krajín budete na túto skutočnosť vždy písomne upozornený. Zároveň vždy zabezpečíme dodržanie predpísaných podmienok prenosu osobných údajov a vhodných bezpečnostných opatrení a primeraných záruk ochrany Vašich osobných údajov, a to napr. výberom spoločností, ktoré sú zaradené do zoznamu Štítu na ochranu osobných údajov. Spoločnosť Roche vždy vyberá len takých zmluvných partnerov, nachádzajúcich sa na území tretej krajiny, ktorí zaistia bezpečnosť Vašich osobných údajov v takej miere, aby čo najviac zodpovedala požiadavkám platným na území Slovenskej republiky.

Medzi príjemcov osobných údajov, ktorí sú dodávateľmi služieb informačných technológií aj vo vzťahu k spracúvaniu osobných údajov, patrí:
 – spoločnosť F. Hoffmann-La Roche Ltd., so sídlom Grenzacherstrasse 124, CH-4070 Basel, Švajčiarsko,
 – v zmysle Rozhodnutia Komisie z 26.7.2000 podľa smernice Európskeho parlamentu a Rady 95/46/ES o primeranej ochrane osobných údajov poskytovaných vo Švajčiarsku č. 2000/518/ES, sa Švajčiarsko považuje za krajinu, ktorá poskytuje primeranú úroveň ochrany osobných údajov prevedených zo spoločenstva,
   – spoločnosť Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA,
   – spoločnosť Adobe Inc., 345 Park Avenue, San Jose, California 95110-2704, USA),
 – o spoločnosti Google LLC (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active) a Adobe Inc. (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TNo9AAG&status=Active) sú členmi Štítu na ochranu osobných údajov medzi EÚ a USA, pričom v zmysle Vykonávacieho rozhodnutia Komisie (EÚ) 2016/1250 z 12.7.2016 podľa smernice Európskeho parlamentu a Rady 95/46/ES o primeranosti ochrany poskytovanej štítom na ochranu osobných údajov medzi EÚ a USA, Spojené štáty zabezpečujú primeranú úroveň ochrany osobných údajov prenášaných z Únie organizáciám v USA v rámci štítu na ochranu osobných údajov medzi EÚ a USA.
 – Osobné údaje môžu byť okrem toho poskytnuté tretím osobám aj v prípade ak povinnosť poskytnúť osobné údaje vyplýva z platných právnych predpisov, súdnych rozhodnutí alebo rozhodnutí iných štátnych orgánov.
 – Používanie osobných údajov na marketingové účely. Naša spoločnosť je v niektorých prípadoch oprávnená použiť Vaše osobné údaje aj na účely priameho marketingu, a to aj bez Vášho výslovného súhlasu. V prípade akéhokoľvek použitia Vašich osobných údajov na účel priameho marketingu je možné proti takémuto použitiu namietať, pričom po doručení Vašej námietky už nie je možné také použitie osobných údajov.
 – Nebudeme predávať ani inak prenášať osobné údaje, ktoré nám poskytujete na našich webových stránkach, žiadnemu inému prevádzkovateľovi pre jeho vlastné marketingové použitie, pokiaľ Vás o tom jasne neupovedomíme a nezískame Váš výslovný súhlas s takýmto poskytnutím Vašich údajov alebo ak to nebude nevyhnutné.
 – Google Analytics. Webové stránky spoločnosti Roche môžu používať Google Analytics, internetovú analytickú službu, ktorú poskytuje spoločnosť Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (ďalej len “Google“). Google Analytics používa “cookies” (viď vysvetlenie pojmu „cookies“ vyššie, v časti Zbieranie informácií) a môže získavať informácie o návštevách a návštevnosti webových stránok (viď https://marketingplatform.google.com/about/analytics/?hl=sk). Google použije tieto informácie za účelom vyhodnotenia Vášho využívania tejto webovej stránky, zhromaždí správy o aktivite na webovej stránke pre operátorov webovej stránky a poskytne iné služby súvisiace s aktivitou na webovej stránke a s používaním internetu. Google môže posielať tieto informácie tretím stranám, ak to zákon vyžaduje alebo ak tieto tretie strany spracúvajú informácie pre Google. Môžete odmietnuť použitie cookies tak, že si zvolíte príslušné nastavenia na svojom prehliadači. Upozorňujeme však, ako už bolo spomenuté vyššie, že ak tak urobíte, možno nebudete môcť využívať všetky funkcie webovej stránky spoločnosti Roche.
 – Podmienky spracúvania osobných údajov spoločnosťou Google sú dostupné na: https://policies.google.com/privacy?fg=1.

 

Právny základ spracúvania osobných údajov

V prípade, ak údaje získané o Vašej osobe predstavujú osobné údaje (to znamená, že na základe získaných údajov dokážeme identifikovať Vašu osobu), je nevyhnutné aby osobné údaje boli spracúvané na určitom právnom základe.

Osobné údaje môžu byť spracúvané na základe:
 – Vášho súhlasu, udeleného prostredníctvom webových stránok alebo iným spôsobom (pričom súhlas môžete kedykoľvek odvolať),
 – oprávneného záujmu spoločnosti Roche ako prevádzkovateľa (napr. v prípade kontaktného formulára ide o oprávnený záujem na zodpovedanie Vašich otázok alebo dopytov; prípadne na účel priameho marketingu),
 – plnenia zmluvy, ktorej ste zmluvnou stranou alebo na vykonanie opatrení pred uzavretím zmluvy na základe Vašej žiadosti, resp. na inom právnom základe, v zmysle článku 6 ods. 1 GDPR.

 

Odkazy na iné stránky

Naše stránky obsahujú odkazy na mnohé webové stránky, ktoré môžu naším návštevníkom ponúknuť užitočné informácie. Toto Vyhlásenie o ochrane osobných údajov sa na tieto stránky nevzťahuje a odporúčame sa v prípade záujmu o ich zásady ochrany osobných údajov obrátiť priamo na príslušných prevádzkovateľov webových stránok. Spoločnosť Roche v žiadnom prípade nezodpovedá za obsah webových stránok prevádzkovaných inými osobami, ani za prípadné získavanie Vašich osobných údajov prostredníctvom týchto stránok.

 

Vyhlásenie o ochrane osobných údajov detí

Naše webové stránky sú zamerané na dospelých návštevníkov. Nespracúvame na základe súhlasu žiadne osobné údaje osôb, o ktorých vieme, že sú mladšie ako 16 rokov bez toho, aby sme predtým nezískali súhlas jeho alebo jej zákonného zástupcu.

 

Odlišné informácie o spracúvaní osobných údajov

Ak Vám spoločnosť Roche iným spôsobom priamo poskytla informácie o spracúvaní Vašich osobných údajov alebo ak niektorá iná stránka obsahuje špeciálne ustanovenia týkajúce sa osobných údajov, ktoré sa líšia od informácií tu uvedených, také špeciálne informácie alebo ustanovenia majú prednosť.

Informácie o konkrétnych spôsoboch, resp. prípadoch spracúvania osobných údajov, nájdete tu.

 

Aktualizácia Vyhlásenia o ochrane osobných údajov

Roche môže v budúcnosti upravovať znenie tohto Vyhlásenie o ochrane osobných údajov. Všetky zmeny Vyhlásenia o ochrane osobných údajov budú zverejnené na tejto stránke a sú platné dňom takého zverejnenia. Neprerušené používanie našich stránok po oboznámení sa s oznámením o zmene vo Vyhlásení o ochrane osobných údajov potvrdzuje, že ste sa oboznámili s novými informáciami v súlade s upraveným Vyhlásením o ochrane osobných údajov.

 

Ako sa skontaktovať so spoločnosťou Roche

Ak máte nejaké otázky alebo si želáte, aby spoločnosť Roche upravila alebo odstránila Vaše osobné údaje, kontaktujte nás prosím písomne (poštou), a to na adresu:

Roche Slovensko s.r.o.
Pribinova 7828/19
811 09 Bratislava
Slovenská republika

alebo e-mailom na adresu zodpovednej osobypavel.uhrincat@roche.com

Zodpovedná osoba je poverená našou spoločnosťou na príslušné úlohy v oblasti ochrany osobných údajov, vrátane monitorovania súladu s príslušnými právnymi predpismi.

 

INFORMÁCIE O KONKRÉTNYCH SPÔSOBOCH SPRACÚVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV:

Odporúčam, aby na príslušných stránkach (ktoré sa týkajú konkrétneho spracúvania) bol odkaz na tento dokument, pričom by užívateľa presmeroval na tú časť textu, ktorá je relevantná.Okrem všeobecných informácií uvedených vyššie sa na konkrétne prípady spracúvania Vašich osobných údajov vzťahujú aj informácie uvedené nižšie:

 

a) Použitie kontaktného formulára uvedeného na webovej stránke https://www.roche.sk/sk/contact.html

Na to, aby naša spoločnosť mohla riadnym spôsobom reagovať na Vašu správu alebo dopyt zadaný prostredníctvom kontaktného formulára nachádzajúceho sa na stránke https://www.roche.sk/sk/contact.html, je potrebné spracúvanie niektorých Vašich osobných údajov.

 

BLIŽŠIA ŠPECIFIKÁCIA ÚČELU SPRACÚVANIA:

Účelom spracúvania osobných údajov je vybavovanie a poskytovanie odpovedí na otázky a dopyty užívateľov portálu www.roche.sk. Za tým účelom je potrebné spracúvanie osobných údajov kvôli možnosti poskytnúť Vám odpoveď.

 

ZOZNAM OSOBNÝCH ÚDAJOV:

Na tento účel môžu byť spracúvané nasledovné kategórie Vašich osobných údajov:
 – titul, meno a priezvisko,
 – kontaktné údaje (adresa, e-mail, telefónne číslo, číslo faxu),
 – informácie o zamestnávateľovi, resp. spoločnosti a pozícii v nej,
  IP adresa (z ktorej je možné dozvedieť sa o mieste Vášho pripojenia k sieti internet a o Vašom poskytovateľovi internetového pripojenia),
 – obsah otázky/dopytu a poskytnutej odpovede.

 

PRÍJEMCOVIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

Spoločnosť Roche môže okrem subjektov uvedených vyššie poskytnúť Vaše osobné údaje nasledovným osobám (príjemcom):
 – sprostredkovatelia spoločnosti Roche, poskytujúci administratívne služby alebo technickú podporu alebo technické zabezpečenie vo vzťahu k aktivitám zahŕňajúcim spracúvanie Vašich osobných údajov (na základe Vašej žiadosti Vám spoločnosť Roche poskytne aktuálny zoznam všetkých sprostredkovateľov).

 

DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE

Vaše osobné údaje sú poskytované spoločnosti Roche dobrovoľne, avšak ich neposkytnutie bude mať za následok nemožnosť zadať dopyt, resp. zaslať správu prostredníctvom kontaktného formulára, resp. nemožnosť našej spoločnosti poskytnúť odpoveď.

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov je skutočnosť, že také spracúvanie je nevyhnutné na realizáciu oprávnených záujmov spoločnosti Roche (t.j. oprávnený záujem na zodpovedanie otázok alebo dopytov konkrétnych osôb).

Osobné údaje budú spoločnosťou Roche uchovávané (spracúvané) maximálne po dobu 10 rokov, najviac však na dobu trvania príslušného účelu spracúvania osobných údajov; po naplnení účelu spracúvania alebo po uplynutí uvedenej doby budú Vaše osobné údaje zlikvidované.

 

b) Použitie reklamačného formulára uvedeného na webovej stránke https://www.roche.sk/sk/pharmaceuticals1/partneri/obchodni_partneri/reklamacny-formular.html

Na to, aby naša spoločnosť mohla riadnym spôsobom vybaviť reklamáciu produktov prostredníctvom reklamačného formulára uvedeného na stránke https://www.roche.sk/sk/pharmaceuticals1/partneri/obchodni_partneri/reklamacny-formular.html, je potrebné spracúvanie niektorých Vašich osobných údajov.

 

BLIŽŠIA ŠPECIFIKÁCIA ÚČELU SPRACÚVANIA:

Účelom spracúvania osobných údajov je vybavovanie reklamácií produktov našej spoločnosti. Za tým účelom je potrebné spracúvanie osobných údajov kvôli možnosti vybaviť reklamáciu, resp. poskytnúť vyjadrenie k reklamácii.

 

ZOZNAM OSOBNÝCH ÚDAJOV:

Na tento účel môžu byť spracúvané nasledovné kategórie Vašich osobných údajov:
 – titul, meno a priezvisko,
 – kontaktné údaje (adresa, e-mail, telefónne číslo, číslo faxu),
 – informácie o zamestnávateľovi, resp. spoločnosti a pozícii v nej,
 – IP adresa (z ktorej je možné dozvedieť sa o mieste Vášho pripojenia k sieti internet a o Vašom poskytovateľovi internetového pripojenia),
 – bližšie informácie o reklamovanom tovare, priebehu reklamácie, resp. obsah komunikácia v rámci reklamačného postupu.

 

PRÍJEMCOVIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

Spoločnosť Roche môže okrem subjektov uvedených vyššie poskytnúť Vaše osobné údaje nasledovným osobám (príjemcom):
 – sprostredkovatelia spoločnosti Roche, poskytujúci administratívne služby alebo technickú podporu alebo technické zabezpečenie vo vzťahu k aktivitám zahŕňajúcim ;spracúvanie Vašich osobných údajov (na základe Vašej žiadosti Vám spoločnosť Roche poskytne aktuálny zoznam všetkých sprostredkovateľov).

 

DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE

Vaše osobné údaje sú poskytované spoločnosti Roche dobrovoľne, avšak ich neposkytnutie bude mať za následok nemožnosť vybaviť reklamáciu, resp. nemožnosť poskytnúť vyjadrenie k reklamácii.

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov je skutočnosť, že také spracúvanie je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti spoločnosti Roche.

Osobné údaje budú spoločnosťou Roche uchovávané (spracúvané) maximálne po dobu 10 rokov, najviac však na dobu trvania príslušného účelu spracúvania osobných údajov; po naplnení účelu spracúvania alebo po uplynutí uvedenej doby budú Vaše osobné údaje zlikvidované.

 

c) Kontaktovanie spoločnosti Roche

V prípade využitia ktorejkoľvek telefonickej linky alebo e-mailovej adresy uvedenej na ktorejkoľvek webovej stránky www.roche.sk (vrátane Roche Diagnostics Helpdesk, infolinky CoaguCheck, Accutrend Plus, Accu-Check a ďalších), môže dôjsť k spracúvaniu Vašich osobných údajov.

 

BLIŽŠIA ŠPECIFIKÁCIA ÚČELU SPRACÚVANIA:

Účelom spracúvania osobných údajov je vybavenia akýchkoľvek žiadostí, dopytov, otázok alebo sťažností zadaných prostredníctvom telefonickej linky alebo e-mailovej adresy. Spracúvanie Vašich osobných údajov je vo vzťahu k niektorým žiadostiam, otázkam, podnetom a sťažnostiam nevyhnutné za účelom ich vybavenia.

 

ZOZNAM OSOBNÝCH ÚDAJOV:

Na tento účel môžu byť spracúvané nasledovné kategórie Vašich osobných údajov:
 – meno, priezvisko, titul,
 – e-mailová adresa,
 – telefónne číslo,
 – obsah žiadostí, otázok, podnetov a sťažností a odpovedí Prevádzkovateľa.

 

PRÍJEMCOVIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

Spoločnosť Roche môže okrem subjektov uvedených vyššie poskytnúť Vaše osobné údaje nasledovným osobám (príjemcom):
 – sprostredkovatelia spoločnosti Roche, poskytujúci administratívne služby alebo technickú podporu alebo technické zabezpečenie vo vzťahu k aktivitám zahŕňajúcim spracúvanie Vašich osobných údajov (na základe Vašej žiadosti Vám spoločnosť Roche poskytne aktuálny zoznam všetkých sprostredkovateľov), vrátane:

 

   – ROCHE s.r.o., so sídlom Sokolovská 685/136f, Karlín, 186 00 Praha 8, Česká republika, IČO: 49617052, zapísaná v Obchodnom registri Mestského súdu v Prahe, sp. zn. C 13202, a to ako sprostredkovateľ, ktorý poskytuje služby Prevádzkovateľovi vo vzťahu ku klientom Prevádzkovateľa,
   – Roche Diagnostics Deutschland GmbH, so sídlom Sandhofer Str. 116, 68305 Mannheim, Nemecko, a to ako sprostredkovateľ, ktorý poskytuje služby Prevádzkovateľovi vo vzťahu ku klientom Prevádzkovateľa.

 

DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE

Vaše osobné údaje sú poskytované spoločnosti Roche dobrovoľne, avšak ich neposkytnutie bude mať za následok nemožnosť vybaviť Vaše žiadosti, dopyty, otázky alebo sťažnosti.

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov je skutočnosť, že také spracúvanie je nevyhnutné na realizáciu oprávnených záujmov spoločnosti Roche (t.j. oprávnený záujem na zodpovedanie žiadostí, dopytov, otázok alebo sťažností konkrétnych osôb).

Osobné údaje budú spoločnosťou Roche uchovávané (spracúvané) maximálne po dobu 10 rokov, najviac však na dobu trvania príslušného účelu spracúvania osobných údajov; po naplnení účelu spracúvania alebo po uplynutí uvedenej doby budú Vaše osobné údaje zlikvidované.

 

d) Uchádzači o zamestnanie

V prípade, keď prejavíte Váš záujem o zamestnanie v rámci našej spoločnosti, je nevyhnutné spracúvanie Vašich osobných údajov ako uchádzača o zamestnanie.

 

BLIŽŠIA ŠPECIFIKÁCIA ÚČELU SPRACÚVANIA:

Účelom spracúvania osobných údajov je nájdenie vhodného zamestnanca v súvislosti so zverejnenou ponukou voľného pracovného miesta a následné uzavretie pracovnej alebo obdobnej zmluvy.

 

ZOZNAM OSOBNÝCH ÚDAJOV:

Na tento účel môžu byť spracúvané nasledovné kategórie Vašich osobných údajov:
 – meno, priezvisko, titul,
 – adresa bydliska, resp. kontaktná adresa
 – e-mailová adresa,
 – telefónne číslo,
 – pracovné skúsenosti,
 – iné skúsenosti, záujmy,
 – fotografia,
 – ďalšie údaje uvedené vo Vašej žiadosti o zamestnanie, životopise, motivačnom liste, a pod.

 

PRÍJEMCOVIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

Spoločnosť Roche môže okrem subjektov uvedených vyššie poskytnúť Vaše osobné údaje nasledovným osobám (príjemcom):

 – sprostredkovatelia spoločnosti Roche, poskytujúci administratívne služby alebo technickú podporu alebo technické zabezpečenie vo vzťahu k aktivitám zahŕňajúcim spracúvanie Vašich osobných údajov (na základe Vašej žiadosti Vám spoločnosť Roche poskytne aktuálny zoznam všetkých sprostredkovateľov).

 

DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE

Vaše osobné údaje sú poskytované spoločnosti Roche dobrovoľne, avšak ich neposkytnutie bude mať za následok nemožnosť spracovať Vašu žiadosť o zamestnanie, resp. nemožnosť zaradiť Vás do výberového konania na voľnú pozíciu.

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov je vykonanie potrebných opatrení pred uzavretím pracovnej zmluvy, resp. obdobnej zmluvy, na základe Vašej žiadosti

Osobné údaje budú spoločnosťou Roche uchovávané (spracúvané) maximálne po dobu trvania výberového konania na danú pozíciu, resp. do uzavretia pracovnej zmluvy na danú pozíciu, najviac však na dobu trvania príslušného účelu spracúvania osobných údajov; po naplnení účelu spracúvania alebo po uplynutí uvedenej doby budú Vaše osobné údaje zlikvidované.

 

e) Zmluvní partneri (dodávatelia) – fyzické osoby

V prípade, keď naša spoločnosť uzavrela s Vami zmluvný vzťah, resp. na to, aby s Vami uzavrela zmluvný vzťah, je nevyhnutné, aby uchovávala a spracúvala Vaše osobné údaje.

Ak nie je v príslušnej zmluve alebo dohode uvedené inak, sú Vaše osobné údaje spracúvané spôsobom uvedeným nižšie, resp. spôsobmi, ktoré sú uvedené vo všeobecnej časti tohto dokumentu.

 

BLIŽŠIA ŠPECIFIKÁCIA ÚČELU SPRACÚVANIA:

Účelom spracúvania osobných údajov je plnenie uzavretej zmluvy, resp. dohody, resp. vykonanie opatrení pred uzatvorením zmluvy.

 

ZOZNAM OSOBNÝCH ÚDAJOV:

Na tento účel môžu byť spracúvané nasledovné kategórie Vašich osobných údajov:
 – meno, priezvisko, titul,
 – adresa bydliska, resp. kontaktná adresa,
 – miesto podnikania,
 – predmet podnikania,
 – e-mailová adresa,
 – telefónne číslo,
 – osobné údaje uvedené v zmluve, resp. dohode; obsah zmluvy, resp. dohody.

 

PRÍJEMCOVIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

Spoločnosť Roche môže okrem subjektov uvedených vyššie poskytnúť Vaše osobné údaje nasledovným osobám (príjemcom):
 – sprostredkovatelia spoločnosti Roche, poskytujúci administratívne služby alebo technickú podporu alebo technické zabezpečenie vo vzťahu k aktivitám zahŕňajúcim spracúvanie Vašich osobných údajov (na základe Vašej žiadosti Vám spoločnosť Roche poskytne aktuálny zoznam všetkých sprostredkovateľov).

 

DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE

Poskytnutie Vašich osobných údajov spoločnosti Roche je nevyhnutné za účelom uzavretia a plnenia zmluvy, resp. dohody.

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov je plnenie zmluvy, resp. dohody, ktorej ste zmluvnou stranou, alebo vykonanie potrebných opatrení pred uzavretím zmluvy, resp. dohody na základe Vašej žiadosti.

Osobné údaje budú spoločnosťou Roche uchovávané (spracúvané) maximálne po dobu 10 rokov po ukončení príslušného zmluvného vzťahu a zániku záväzkov z neho, najviac však na dobu trvania príslušného účelu spracúvania osobných údajov; po naplnení účelu spracúvania alebo po uplynutí uvedenej doby budú Vaše osobné údaje zlikvidované.

 

f) Zmluvní partneri (dodávatelia) – právnické osoby

V prípade, keď naša spoločnosť uzavrela zmluvný vzťah so subjektom, vo vzťahu ku ktorému ste štatutárnym orgánom, zamestnancom alebo inou poverenou alebo kontaktnou osobou, resp. na to, aby naša spoločnosť uzavrela taký zmluvný vzťah, je nevyhnutné, aby uchovávala a spracúvala Vaše osobné údaje.

Ak nie je v príslušnej zmluve alebo dohode uvedené inak, sú Vaše osobné údaje spracúvané spôsobom uvedeným nižšie, resp. spôsobmi, ktoré sú uvedené vo všeobecnej časti tohto dokumentu.

 

BLIŽŠIA ŠPECIFIKÁCIA ÚČELU SPRACÚVANIA:

Účelom spracúvania osobných údajov je plnenie uzavretej zmluvy, resp. dohody, resp. vykonanie opatrení pred uzatvorením zmluvy.

 

ZOZNAM OSOBNÝCH ÚDAJOV:

Na tento účel môžu byť spracúvané nasledovné kategórie Vašich osobných údajov:
 – meno, priezvisko, titul,
 – adresa bydliska, resp. kontaktná adresa,
 – e-mailová adresa,
 – telefónne číslo,
 – Váš vzťah k zmluvnej strane,
 – osobné údaje uvedené v zmluve, resp. dohode; obsah zmluvy, resp. dohody.

 

PRÍJEMCOVIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

Spoločnosť Roche môže okrem subjektov uvedených vyššie poskytnúť Vaše osobné údaje nasledovným osobám (príjemcom):
 – sprostredkovatelia spoločnosti Roche, poskytujúci administratívne služby alebo technickú podporu alebo technické zabezpečenie vo vzťahu k aktivitám zahŕňajúcim spracúvanie Vašich osobných údajov (na základe Vašej žiadosti Vám spoločnosť Roche poskytne aktuálny zoznam všetkých sprostredkovateľov).

 

DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE

Poskytnutie Vašich osobných údajov spoločnosti Roche je nevyhnutné za účelom uzavretia a plnenia zmluvy, resp. dohody. Neposkytnutie osobných údajov bude mať za následok nemožnosť uzavretia a plnenia príslušnej zmluvy, resp. dohody.

Právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov je skutočnosť, že spracúvanie Vašich osobných údajov je nevyhnutné na účel oprávnených záujmov našej spoločnosti ako prevádzkovateľa (oprávnený záujem na uzavretí a plnení príslušnej zmluvy, resp. dohody, resp. plnení povinností a uplatňovania práv zo zmluvy, resp. dohody a záujem na komunikácii s druhou zmluvnou stranou prostredníctvom Vás ako dotknutej osoby).

Osobné údaje budú spoločnosťou Roche uchovávané (spracúvané) maximálne po dobu 10 rokov po ukončení príslušného zmluvného vzťahu a zániku záväzkov z neho, najviac však na dobu trvania príslušného účelu spracúvania osobných údajov; po naplnení účelu spracúvania alebo po uplynutí uvedenej doby budú Vaše osobné údaje zlikvidované.

 

Rozsah použitia Vyhlásenia o ochrane osobných údajov

Pokiaľ to nebolo výslovne uvedené na inom mieste, toto Vyhlásenie o ochrane osobných údajov sa vzťahuje na všetky webové stránky spoločnosti Roche Slovensko s.r.o.

Toto Vyhlásenie o ochrane osobných údajov je platné a účinné odo dňa 1.1.2020.